Clicky


ABS verhuist logistiek naar DHL

ABS verhuist logistiek naar DHL
15-12-2017 11:09 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

IJSSELSTEIN/EINDHOVEN - Om de gestage groei van ABS All Brake Systems voldoende ruimte te bieden brengt ABS alle logistieke werkzaamheden onder bij DHL Supply Chain. De logistieke werkzaamheden bij het ABS-kantoor in IJsselstein stoppen per 31 juli 2018 en worden voortgezet op de vijf kilometer verderop gelegen campus van DHL Supply Chain in Nieuwegein.

Alle 33 ABS magazijnmedewerkers maken de overstap naar het logistieke team van DHL Supply Chain. Daarmee blijven kennis en ervaring behouden en kan de overgang geruisloos verlopen.

Sinds oktober 2016 werken ABS en DHL samen aan het beheer van de voorraad remdelen, stuur- en ophangingsdelen en wiellagers. Deze samenwerking heeft zich de afgelopen 14 maanden ontwikkeld waarbij bewezen voorraadsystemen van ABS zijn gekoppeld aan de specialistische warehousekennis en -ervaring van DHL.

“ABS en DHL vormen voor onze klanten één team. De extra vierkante meters en beschikbare flexibiliteit om capaciteit bij te schakelen, maken de weg vrij voor nieuwe groei”, vertelt Managing Director van ABS, Martijn Snijders. De locatie van DHL in Nieuwegein is al voorbereid op een snelle en efficiënte uitbreiding van het aantal vierkante meters.

“Met vertrouwen verschuiven wij het zwaartepunt van onze logistieke activiteiten naar DHL om ons te kunnen richten op onze klanten en verdere groei, zowel in Nederland als ver daar buiten”, aldus Director Operations van ABS, Wouter Kothuis. Totaal beschikt ABS straks over ruim 15.500 palletplaatsen en 45.000 picklocaties waarbij 31.371 verschillende producten beheerd worden.

“Het verheugt ons om de bestaande samenwerking met ABS uit te breiden en hen logistiek te ontzorgen in de thuismarkt en internationaal”, zegt John Scherders, CEO DHL Supply Chain Benelux. “

Het orderproces voor ABS-klanten wijzigt niet. Doel van de samenwerking met DHL is wel om de dienstverlening verder te optimaliseren. Verder kan door de flexibiliteit in magazijnruimte, nog sneller gereageerd worden op veranderende vraag uit de markt.