T-Mobile en Tele2 onder een dak in Nederland

T-Mobile en Tele2 onder een dak in Nederland
15-12-2017 09:05 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Telecomproviders Tele2 en T-Mobile Nederland gaan in Nederland onder een dak verder. Daarmee zouden ze beter in staat zijn de concurrentie aan te gaan met grote concurrenten KPN en VodafoneZiggo, die volgens de bedrijven een machtsblok vormen.

T-Mobile Nederland betaalt een bedrag van 190 miljoen euro voor de activiteiten van Tele2. Het Zweedse moederbedrijf van Tele2 krijgt daarnaast een kwart van de nieuwe onderneming in handen en Deutsche Telekom, dat eigenaar is van T-Mobile Nederland, de overige 75 procent.

Verder spreken de bedrijven van "significante" kostenvoordelen op termijn door samen op te trekken. Binnen drie jaar moet op jaarbasis 150 miljoen euro worden bespaard. Het nieuwe T-Mobile is goed voor circa 2 miljard euro aan omzet en telt een klantenbestand van 4,3 miljoen abonnees.

Met de overname ontstaat volgens de bedrijven een nieuwe sterke speler die geïntegreerde pakketten van vaste en mobiele diensten aanbiedt op zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Het gecombineerde bedrijf hoopt vooral te profiteren van schaalvoordelen en meer financiële slagkracht.

De bedrijven zullen onder de vlag van T-Mobile verder gaan. De overname van Tele2 is onderdeel van de zogenoemde langetermijn investeringsvisie van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile. Doel is onder meer de Nederlandse telecommarkt verder open te breken.

Klanten van Tele2 krijgen door de bundeling van krachten onder meer toegang tot het snelle 4G-netwerk van T-Mobile. Daarnaast wordt het volgens de bedrijven mogelijk om 5G-diensten te realiseren.

Voor de deal is nog wel goedkeuring nodig van de relevante mededingingsautoriteiten. De verwachting is dat de deal in de tweede helft van 2018 wordt afgerond.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden