Clicky


Kinderen dood door ongeval bus met trein

Kinderen dood door ongeval bus met trein [+foto's]
14-12-2017 18:11 | Ongevallen | auteur ANP

PERPIGNAN - Zeker vier jongeren zijn om het leven gekomen door een botsing tussen een trein en een schoolbus in Zuid-Frankrijk. Zeven inzittenden van de bus raakten ernstig gewond, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De trein zou de bus hebben geramd bij een spoorovergang buiten Perpignan. De Franse televisie toonde beelden van de massaal uitgerukte hulpdiensten. "Alle hulpdiensten zijn gemobiliseerd en een crisiscoördinatiecentrum is opgetuigd'', zei een lokale functionaris. De schoolbus vervoerde volgens de autoriteiten tieners tussen de 13 en 17 jaar oud.

Een woordvoerder van spoorbedrijf SNCF zei dat de trein ongeveer 80 kilometer per uur reed op het moment van de aanrijding. In de trein zaten 25 mensen, van wie er drie lichtgewond raakten. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekendgemaakt.

De Franse minister Élisabeth Borne (Transport) noemde de aanrijding "een verschrikkelijk ongeval''. Ze zei op Twitter af te reizen naar de plek van de botsing. Later twitterde ook premier Edouard Philippe dat hij ter plaatse gaat.