Clicky

 
Transport Online - Teva schrapt duizenden banen en dividend

Teva schrapt duizenden banen en dividend

Teva schrapt duizenden banen en dividend
14-12-2017 17:05 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

NEW YORK - Farmaceut Teva gaat stevig ingrijpen binnen de eigen organisatie. Wereldwijd schrapt het bedrijf 14.000 banen, oftewel een kwart van het totale personeelsbestand. Of er ook ontslagen in Nederland vallen is nog niet duidelijk.

Het gaat in ieder geval om 1700 arbeidsplaatsen in thuisland Israël. Teva liet verder weten locaties te zullen sluiten en afscheid te nemen van diverse onrendabele middelen. Details over de vestigingen die dichtgaan werden niet gegeven. Naast de banenreductie kondigde het concern ook aan voorlopig geen dividend meer uit te keren.

Teva wil op deze manier zijn schuldenlast verminderen. Deze zou bijna twee keer hoger zijn dan de beurswaarde van de onderneming. De plannen zouden een besparing van 3 miljard dollar per eind 2019 moeten opleveren. De maatregelen komen uit de koker van de nieuwe bestuursvoorzitter Kare Schultz. Die Deen staat sinds november aan het roer van het bedrijf.

Teva is ook in Nederland actief. Een woordvoerder van Teva Nederland weet nog niet of de grote reorganisatie ook hier banen kost. Naar verwachting is daar pas in het eerste kwartaal van volgend jaar meer over te zeggen.

Het concern telt in dit land zo'n duizend medewerkers. Zij werken op vestigingen in Amsterdam en Haarlem. Teva doet hier onder meer aan verkoop en marketing en aan productie. Ook wordt er in Nederland gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe toedieningsvormen op het gebied van kanker, astma en andere chronische longziekten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions