Transport Online - 16 jaar geëist voor doden zwangere vriendin

16 jaar geëist voor doden zwangere vriendin

16 jaar geëist voor doden zwangere vriendin
14-12-2017 13:42 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Tegen de 41-jarige Teunis Z. uit Lopik is donderdag zestien jaar cel geëist voor het doden van zijn zwangere vriendin Charlotte en hun ongeboren kind. De vrouw werd afgelopen zomer doodgestoken en gewurgd in de woning in Lopik waar zij met Z. woonde. Hun ongeboren zoontje overleed daardoor ook.

Z. en Charlotte hadden relatieproblemen. Op de fatale avond was er een relatietherapeut in de woning in Lopik aanwezig. Toen de 41-jarige Z. zijn vriendin en haar vierjarige dochtertje met een jas en tas zag staan, vreesde hij dat ze weg wilden en draaide hij naar eigen zeggen door.

De vrouw werd tientallen keren met een mes gestoken en gewurgd. Na zijn daad belde Z. de moeder van het slachtoffer nog om haar te vertellen dat ze "haar dochter tussen zes plankjes" terug zou krijgen. Hij plaatste ook nog een bericht op Facebook over zijn daad. Z. heeft vrijwel direct bekend, maar zegt zich er nauwelijks iets van te kunnen herinneren.

Na zijn daad sloeg Z. op de vlucht en bleef een dag spoorloos. Na een intensieve zoektocht werd hij opgepakt bij een bosgebied langs de snelweg A12, niet ver van het kasteel Huis te Linschoten. Hij had geprobeerd zichzelf van het leven te beroven.

Tijdens de zaak in de rechtbank in Utrecht, lazen de ouders van de 34-jarige Charlotte een emotionele verklaring voor. "Je bent een lafaard die een zwangere vrouw om het leven heeft gebracht. Je hebt je eigen zoon vermoord", zei haar vader. "Wij hebben levenslang en daarom haat ik je", zei de moeder. De behandeling van de zaak zorgde voor veel heftige emoties, zowel bij de nabestaanden van Charlotte als bij Z. zelf. Hij gaf vrijwel onafgebroken snikkend antwoord op de vragen van de rechter.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions