Transport Online - Lufthansa ziet af van Air Berlin-dochter Niki

 


Lufthansa ziet af van Air Berlin-dochter Niki

Lufthansa ziet af van Air Berlin-dochter Niki
13-12-2017 17:02 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

FRANKFURT - Lufthansa ziet af van de overname van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Niki, die deel uitmaakt van de boedel van Air Berlin. De Duitse luchtvaartgroep hoopt daarmee meer kans te maken op toestemming van de Europese Commissie om andere onderdelen van zijn failliete branchegenoot te kopen.

Air Berlin ging afgelopen najaar failliet, nadat grootaandeelhouder Etihad zijn handen van het bedrijf had afgetrokken. Lufthansa stond klaar om een groot deel van de vloot, het personeel en de landingsrechten over te nemen, maar de concurrentiewaakhond in Brussel vreest dat de marktleider in Duitsland daarmee een wel heel dominante positie krijgt.

Om die zorgen weg te nemen beloofde Lufthansa al afstand te doen van onder meer een deel van de landingsrechten van Air Berlin. Die concessies gaan Brussel evenwel niet ver genoeg. Daarom heeft Lufthansa de curatoren laten weten dat ook de overname van Niki van de baan is. Bij de Europese Commissie is een aangepast voorstel ingediend.

Het was de bedoeling dat de Oostenrijkse branchegenoot zou worden samengevoegd met budgetdochter Eurowings. Lufthansa heeft besloten in plaats daarvan extra te investeren in dat dochterbedrijf zodat het op eigen kracht kan groeien in de markten waar Niki actief is. Air Berlin liet weten op zoek te gaan naar een andere koper voor Niki.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden