Clicky

 
Transport Online - Vrachtvervoer op Brussels Airport weer toegenomen

Vrachtvervoer op Brussels Airport weer toegenomen

Vrachtvervoer op Brussels Airport weer toegenomen
13-12-2017 14:09 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Het vrachtvervoer kent, in tegenstelling tot de voorbije twee maanden, in november 2017 opnieuw een toename ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar (+9,4 procent). Dat is vooral te verklaren door de groei van vracht aan boord van passagierstoestellen (+30,3 procent) dankzij de extra langeafstandsvluchten van onder meer Emirates en Hainan Airlines.

Het volvrachtsegment kent de voorbije maand dan weer een daling van -3,5 procent. Desalniettemin is deze daling minder sterk dan de dalingen in de maanden voordien. Een aantal vluchten uit Schiphol werden dan ook naar Brussel verlegd. De Amsterdamse luchthaven bereikte immers het plafond van toegestane vliegbewegingen.

Met een stijging van 8,9 procent ten opzichte van november 2016 blijven de volumes bij de express diensten ook sterk toenemen, een wereldwijde trend die sinds enkele jaren zichtbaar is en alsmaar meer toeneemt.

Verder valt de exporttoename van 24,0 procent nog op. Vooral de export naar Azië kent een bijzonder sterke stijging. Meer dan de helft van het totale exportvolume wordt vanaf Brussel naar dit continent gevlogen.

Passagiers

Brussels Airport heeft vorige maand 1.832.584 passagiers verwelkomd. Dat betekent dat het totaal aantal passagiers met 5,1 procent is toegenomen in vergelijking met november vorig jaar. Het aantal lokaal opstappende reizigers neemt de voorbije maand toe met 3,8 procent en het aantal transferpassagiers met 14,0 procent ten opzichte van november 2016.

Deze groeicijfers zijn onder meer te verklaren door de stijging van de gemiddelde bezettingsgraden bij de meeste luchtvaartmaatschappijen. Bij Brussels Airlines kennen zowel de Europese als de langeafstandsvluchten een succesvolle novembermaand. De groei is ook te danken aan de tweede dagelijkse vlucht van luchtvaartmaatschappij Emirates naar Dubai, de nieuwe vlucht van Hainan Airlines naar Shanghai en de teruggekeerde verbinding van Delta Air Lines naar Atlanta.

Vliegbewegingen

Het aantal vliegbewegingen blijft stabiel en is, in vergelijking met de maand november vorig jaar, met 0,2 procent toegenomen. Het aantal passagiersvluchten kent de voorbije maand een daling van 1,4 procent. Dit jaar zaten in november gemiddeld 118 passagiers aan boord, in november 2016 waren dat er gemiddeld 111. Dit komt overeen met een stijging van 6,3 procent.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden