Transport Online - Hoge FBI-agent noemt Trump 'idioot'

Hoge FBI-agent noemt Trump 'idioot'

Hoge FBI-agent noemt Trump 'idioot'
13-12-2017 10:25 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De hoge FBI-agent Peter Strzok is in juli uit zijn functie gezet nadat bleek dat hij vorig jaar tijdens een onderzoek presidentskandidaat Donald Trump in sms'jes onder meer "een idioot" noemde. Zijn vrouwelijke collega Lisa Page, een advocaat die voor de FBI werkt, betitelde Trump ook zo.

Strzok, tweede man bij de contraspionage van de FBI, en Page waren in 2016 betrokken bij de onderzoeken van de federale politie naar de beruchte e-mails van de Democratische kandidaat Hillary Clinton en mogelijke contacten van Trumps medewerkers met Russen, schrijft onder andere The Washington Post.

In juli dit jaar werkte Strzok inmiddels voor Robert Mueller, de speciale aanklager die is belast met het huidige onderzoek naar eventuele Russische beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen in 2016. De jurist Mueller kent Strzok goed, hij was van 2001 tot 2013 zelf directeur van de FBI.

Lisa Page werkte ook voor Muellers team. Zij verliet dat al eerder om redenen die volgens de The Washington Post niets met de ophef over de sms'jes te maken hebben. Zij schreef over Trump onder meer: ,,God, Trump is een walgelijk mens".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions