Clicky

 
Transport Online - Duitse piloten Ryanair dreigen met stakingen

Duitse piloten Ryanair dreigen met stakingen

Duitse piloten Ryanair dreigen met stakingen
12-12-2017 12:15 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

FRANKFURT - Duitse piloten van Ryanair dreigen met acties. De Ierse prijsvechter moet met onmiddellijke ingang rekening houden met werkonderbrekingen, meldt hun vakbond Vereinigung Cockpit (VC). Tijdens de kerstdagen zal niet worden gestaakt.

Met stakingen wil de bond onderhandelingen afdwingen over collectieve afspraken over loon en andere arbeidsvoorwaarden. Nu werken veel vliegers nog op basis van individuele afspraken bij Ryanair. Hun arbeidsvoorwaarden blijven volgens VC ver achter bij die van collega's bij andere luchtvaartmaatschappijen.

Ook in Italië, Portugal en Ierland komen de piloten van Ryanair volgens VC in opstand. De vakbond geeft het bedrijf nog wel een kans om acties te voorkomen. Maar dan moet het zich direct bereid verklaren tot collectieve onderhandelingen.

Ryanair heeft geen kennisgeving van enige industriële actie door Dublin-piloten, dus we vermoeden dat dit Pr-activiteit is van de pilotengroep IALPA van Aer Lingus, dit als afleiding voor de mislukte onderhandelingen over een schamele 3% loonsverhoging voor piloten van Aer Lingus, laat Ryanair dinsdag aan onze redactie weten.

"Nu de Ryanair bases van Cork, Shannon en Belfast 20 procent loonsverhogingen zijn overeengekomen, verwachten we dat de Dublin-piloten deze trend zullen volgen. Als de piloten van Ryanair in Dublin door een of andere piloot van Aer Lingus worden misleid tot industriële acties, verliezen ze hun gunstige roosters (5/4, een dubbele vakantiedag elke week) en vergoedingsvoordelen die specifiek verband houden met een overeenkomst om rechtstreeks met Ryanair om te gaan."

"Dit is wellicht de eerste keer in de Ierse geschiedenis dat een paar Aer Lingus piloten Ryanair piloten overtuigen met een loon van € 150.000 tot € 180.000, p.a. om industriële actie te ondernemen in plaats van een loonsverhoging van 20 procent terwijl Aer Lingus-piloten slechts 3 procent krijgen."

"Als een dergelijke industriële actie plaatsvindt, zal Ryanair zich nog steeds niet bezighouden met, of Aer Lingus-piloten of hun IALPA-unie herkennen".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,895

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden