Transport Online - No Surrender-baas Henk Kuipers gearresteerd

No Surrender-baas Henk Kuipers gearresteerd

No Surrender-baas Henk Kuipers gearresteerd
12-12-2017 09:42 | Binnenland | auteur ANP

EMMEN - Voorman Henk Kuipers (53) van motorclub No Surrender is dinsdagochtend gearresteerd in zijn woning in Emmen. Dat meldt de politie Drenthe. Kuipers wordt verdacht van zware mishandeling, afpersing, bedreiging en diefstal met geweld.

De strafbare feiten zouden zowel binnen de motorclub als daarbuiten zijn gebeurd van 2014 tot en met 2017. Zo wordt Kuipers ervan verdacht tenminste acht leden te hebben mishandeld, bestolen en afgeperst, nadat ze zich in zijn ogen niet hadden gehouden aan de clubregels. Vervolgens moesten ex-leden boetes betalen van een paar duizend euro of waardevolle goederen inleveren.

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat het "signalen binnenkrijgt dat een flink aantal slachtoffers van de 53-jarige verdachte geen aangifte durft te doen".

Dinsdagochtend werd ook nog een andere betrokkene bij de zaak opgepakt. De 59-jarige man uit Sneek zou Kuipers hebben ingeschakeld voor het oplossen van zakelijke conflicten en het doen van incasso’s, terwijl hij wist dat er sprake was van een strafbare aanpak. Deze incasso's gingen gepaard met bedreigingen en werden soms uitgevoerd in clubkleding.

De zoon van Kuipers is vorige maand gearresteerd. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging en wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Volgens De Telegraaf staat de aanhouding van Kuipers los van eerdere bedreigingen jegens Telegraaf-journalisten John van den Heuvel en Mick van Wely, vanuit No Surrender. Die worden apart onderzocht.

De aanhoudingen maken deel uit van een langer lopend onderzoek naar criminele activiteiten binnen motorclub No Surrender. In januari van 2017 werd op last van de burgemeester van Emmen het clubhuis van motorclub No Surrender gesloten en gesloopt.

Kuipers is momenteel wekelijks te zien in het programma Captain Henk van PowNed.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions