Transport Online - Gelderland wil nieuwe procedure Lelystad Airport

Gelderland wil nieuwe procedure Lelystad Airport

Gelderland wil nieuwe procedure Lelystad Airport
12-12-2017 00:30 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

ARNHEM - Gelderland wil dat het ministerie van Infrastructuur de procedure rondom de uitbreiding van Lelystad Airport opnieuw start. Volgens het provinciebestuur hebben gesprekken met het ministerie tot nu toe te weinig opgeleverd en is er geen zicht op verbeteringen. Gelderland was tot nu toe bereid om mee te denken over de uitbreiding van het vliegveld in 2019.

Volgens Gedeputeerde Staten moeten geconstateerde fouten in eerdere onderzoeken naar de uitbreiding van het vliegveld worden hersteld. Ook moet de herindeling van het luchtruim aan bod komen, zodat er "nieuwe, acceptabele routes over Gelderland ontworpen kunnen worden met zo minimaal mogelijke gevolgen voor de Gelderlanders'', zo laten GS maandagavond weten.

Lelystad Airport moet vanaf 2019 het vakantievliegverkeer van Schiphol overnemen. Dat plan lag al jaren vast, totdat deze zomer bleek dat daarvoor tientallen vluchten per dag laag over Noord- en Oost-Nederland zullen gaan. De provincie Overijssel vroeg al eerder om uitstel.

Flevoland is maandag in de tegenaanval gegaan. De provincie en het bedrijfsleven vinden het voor de werkgelegenheid belangrijk dat de voorgenomen plannen gewoon doorgaan.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen