Transport Online - 18 jaar geëist tegen De J. voor moord Everink

18 jaar geëist tegen De J. voor moord Everink

18 jaar geëist tegen De J. voor moord Everink
11-12-2017 19:13 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Tegen voormalig tenniscoach Mark de J. is maandag een celstraf van achttien geëist voor het doden van zakenman Koen Everink. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag in de rechtbank in Utrecht laten weten.

Volgens het OM heeft De J, zijn voormalige vriend met voorbedachten rade om het leven gebracht. De oud-coach van Robin Haase was de avond dat Everink overleed bij de zakenman thuis op bezoek. Ze hadden samen gegeten en sport op tv gekeken.

Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gekomen. Dat gebeurde terwijl zijn jonge dochtertje boven lag te slapen. Zij was degene die 's ochtends haar vader vond.

De 30-jarige De J. heeft altijd ontkend iets met de gewelddadige dood van de miljonair te maken te hebben. Nadat hij de woning van Everink had verlaten, is hij naar eigen zeggen ontvoerd door een groep mannen. Een aantal van hen is toen de villa van Everink binnengegaan en zou hem hebben vermoord.

Het OM gelooft niets van die lezing en noemt het ontvoeringsverhaal ,,ongeloofwaardig". De J. had een gokschuld van ruim 80.000 euro bij Everink en hij heeft verscheidene keren gelogen en zijn verklaringen aangepast. Volgens het OM voelde De J. zich opgejaagd omdat zijn ouders dreigden achter zijn opnieuw opgelaaide gokverslaving te komen en Everink voerde de druk op het door hem uitgeleende geld terug te krijgen.

De familie van Everink hoorde de flinke strafeis huilend aan. De J. zat maandag ogenschijnlijk onaangedaan in de rechtbank. Hij hoorde het requisitoir van het OM aan, maakte veel aantekeningen en schudde af en toe met zijn hoofd. Zijn advocaat komt dinsdag aan het woord, woensdag heeft De J. de kans om als laatste zijn verhaal te vertellen.

De zaak is afgelopen mei ook al inhoudelijk behandeld. Maar omdat de toenmalige advocaat van De J. de verdediging neerlegde, liep de rechtszaak veel vertraging op. De advocaat deed dat omdat de rechter verscheidene door de verdediging aangevraagde aanvullende onderzoekswensen niet inwilligde.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,320

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions