Transport Online - Rotterdam Airport komende uren nog dicht

Rotterdam Airport komende uren nog dicht

Rotterdam Airport komende uren nog dicht
11-12-2017 19:59 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Rotterdam The Hague Airport is wegens de weersomstandigheden maandagavond tot zeker 21.30 uur gesloten. Ondanks veegwerkzaamheden lukt het niet goed genoeg de start- en landingsbaan sneeuwvrij te krijgen, aldus een woordvoerder.

"We zijn druk aan het vegen, maar zo lang het blijft sneeuwen zien wij weinig verbetering. De baan is niet stroef genoeg. De regels schrijven voor dat er dan niet mag worden gevlogen", aldus de zegsman.

De hoop is dat de luchthaven maandagavond nog even open kan, zodat enkele inkomende vluchten nog kunnen landen. Veel vertrekkende vluchten stonden er in elk geval niet op het programma. "Er is hier gelukkig geen sprake van een vertrekhal vol met wachtende mensen."

Wel zijn er gedurende de dag enkele vliegtuigen met een andere bestemming uitgeweken en geland op Rotterdam The Hague Airport. "Een stuk of drie. Ik denk dat die een nachtje hier blijven staan en morgen hun weg vervolgen."

Op Schiphol is één baan sneeuwvrij. "De verwachting is dat deze de hele avond gewoon openblijft", aldus een woordvoerder. Als gevolg van de beperkte capaciteit zijn wel al ruim zeshonderd vluchten geannuleerd op Schiphol.

Op Eindhoven Airport is de situatie vooralsnog onveranderd. "Diverse omleidingen, annuleringen en vertragingen", aldus een woordvoerder. De luchthaven is wel gewoon open.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions