Clicky

 25.000 euro boete en ontslag voor stomdronken vrachtwagenchauffeur

25.000 euro boete en ontslag voor stomdronken vrachtwagenchauffeur
10-12-2017 19:47 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

VEENENDAAL - Vrijdagmiddag 8 december rond 16:20 uur kreeg de politie een melding over een vrachtwagenchauffeur die dronken zou zijn. De chauffeur was kort voor de melding gearriveerd bij een bedrijf op de Generatorstraat om zijn lading te lossen.

De lading was dusdanig uit zijn verband gerukt dat de lading onder andere met spanbanden gelost moest worden. Toen de chauffeur hierop werd aangesproken reageerde hij op een agressieve wijze. Hierop werd besloten de politie te alarmeren.

De politie rook dat de adem van de man, een 33-jarige Pool, op meters afstand nog naar alcohol stonk. De chauffeur moest vervolgens zijn medewerking verlenen aan een blaastest.  De man blies vervolgens een adem-alcoholgehalte van maar liefst 900 ug/l. De strafbare grens ligt bij 220 ug/l.

De chauffeur kreeg een rijverbod van elf uur opgelegd.

Toen de werkgever van de chauffeur geïnformeerd werd volgde al rap het ontslag van de chauffeur. Tevens kreeg de chauffeur van zijn werkgever een boete van maar liefst €25000.

De werkgever wil niet dat zijn chauffeurs onder invloed van alcohol of andere middelen ongevallen veroorzaken waarbij mede-weggebruikers en hun passagiers betrokken kunnen raken, meldt de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions