Clicky


Advies aan vervoerders: ga niet de weg op

Advies aan vervoerders: ga niet de weg op [+foto's]
10-12-2017 12:12 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ZOETERMEER - Ondernemersvereniging Evofenedex adviseert zondag haar leden wegens sneeuwval niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Als vrachtautochauffeurs toch de weg op gaan, moeten ze hun snelheid en rijgedrag aanpassen aan de omstandigheden, adviseert de belangenbehartiger. "Het is beter goederen later te leveren dan onnodig risico in het verkeer te nemen'' , stelt Evofenedex.

Het KNMI waarschuwt voor veel sneeuwval en heeft code oranje ingesteld. Weeronline waarschuwt voor slecht zicht door sneeuwval. Tijdens zware sneeuwval is het bijvoorbeeld moeilijk om de verkeersborden te lezen.

Aan het begin van de middag waren er volgens Rijkswaterstaat al tientallen ongelukken gebeurd, vooral in het zuiden en midden van het land. Op de A4 nabij Bergen op Zoom is een vrachtwagencombinatie geschaard. Rijkswaterstaat adviseert mensen die de weg op moeten toch vooral voorzichtig te rijden en het rijgedrag aan te passen. De VerkeersInformatieDienst (VID) meldt dat vrachtwagens met moeite de Van Brienenoordbrug opkomen.