Clicky


 


Kickbokser Rico Verhoeven behoudt wereldtitel

Kickbokser Rico Verhoeven behoudt wereldtitel
10-12-2017 00:16 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Kickbokser Rico Verhoeven heeft zijn wereldtitel bij de zwaargewichten van promotor Glory met succes verdedigd. De 28-jarige Brabander versloeg zaterdag in het uitverkochte Rotterdamse sportpaleis Ahoy zijn Belgisch-Marokkaanse uitdager Jamal Ben Saddik. Verhoeven nam daarmee revanche voor zijn nederlaag zes jaar geleden tegen Ben Saddik, die toen bij zijn debuut als profbokser de Brabander knock-out sloeg.

De 'Kick of Kickboxing' moest in de eerste ronde van 3 minuten een paar rake klappen van Ben Saddik incasseren, maar vocht zich daarna terug in de partij. Terwijl de in België geboren Marokkaan steeds vermoeider werd, groeide Verhoeven zichtbaar in het gevecht. Met een harde trap op het hoofd van zijn uitdager leidde Verhoeven in de vijfde en laatste ronde de beslissing in. De Brabander sloeg Ben Saddik vervolgens met een paar rake klappen de touwen in.

"Zoals ik vooraf al had gezegd: ik had nog een appeltje met hem te schillen. En dat heb ik gedaan'', zei Verhoeven. "Hij heeft me in de eerste ronde een paar keer pijn gedaan. Ik maakte ook wat foutjes. Dus ik moet terug naar de tekentafel en zorgen dat ik nóg beter word.''

Verhoeven mag zich al sinds 2013 de wereldkampioen van Glory noemen. De 'King of Kickboxing' wist zijn titel nu al zes keer met succes te verdedigen. Verhoeven won vorig jaar ook het veelbesproken prestigegevecht met Badr Hari. De Amsterdamse 'bad boy' moest in Oberhausen in de tweede ronde met een armblessure opgeven. Verhoeven mocht zich na zijn overwinning op Badr Hari pas echt een bekende Nederlander noemen. Hij dook regelmatig op in tv-programma's en ging naar Hollywood om zijn tweede droom, acteren in een film, na te jagen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions