Borussia Dortmund vervangt Bosz door Stöger

Borussia Dortmund vervangt Bosz door Stöger
10-12-2017 15:23 | Sport | auteur ANP

DORTMUND - Peter Bosz is ontslagen als trainer van Borussia Dortmund. Dat was de al niet meer verrassende boodschap tijdens een persconferentie zondag in Dortmund. Opmerkelijk was wel dat de club meteen zijn opvolger presenteerde: Peter Stöger. De 51-jarige Oostenrijker werd vorige week nog ontslagen bij FC Köln.

Volgens algemeen directeur Hans-Joachim Watzke was het besluit zaterdagavond genomen. "We zijn er niet blij mee, maar als je als Dortmund zevende staat is er zeker iets mis gegaan. We hopen dat Peter Stöger snel voor de ommekeer kan zorgen. Hij ondertekent een contract tot het einde van dit seizoen'', zei Watzke.

Het ontslag van de Nederlandse coach, afgelopen zomer overgekomen van Ajax, volgde een dag na de 2-1-nederlaag op eigen veld tegen Werder Bremen. De ploeg van Bosz kende een sterke start in de Bundesliga met zes overwinningen in de eerste zeven duels, maar won inmiddels al acht competitiewedstrijden op rij niet meer.

In de Champions League ging het meteen mis met nederlagen bij Tottenham Hotspur en thuis tegen Real Madrid, gevolgd door twee gelijke spelen tegen Apoel Nicosia. Dortmund sloot de groepsfase na nog twee nederlagen af als derde in de poule en gaat verder in de Europa League.

Het ontslag van Bosz leek er twee weken geleden al aan te komen nadat Borussia Dortmund met 4-4 gelijkspeelde tegen aartsrivaal Schalke 04, nota bene na een 4-0-voorsprong.

Technisch directeur Michael Zorc betreurt het besluit. "Ik heb intensief met Peter gewerkt en gezien hoe hij geprobeerd heeft het tij te keren.''

Stöger was net zaterdag naar zijn vaderland afgereisd, toen het telefoontje uit Dortmund kwam. Het was een aanbod dat hij niet kon weigeren. "Ook al is het voorlopig maar voor een halfjaar. Als ik de kans had gekregen hier twee weken te werken had ik het ook gedaan'', vertelde de trainer die bij Köln drie punten pakte in veertien wedstrijden. Zorc: "Maar hij heeft daar in vier jaar tijd iets neergezet.''

Bosz bedankte club, team en fans. "Helaas is het ons niet gelukt de gewenste resultaten te behalen. Ik betreur dat zeer'', werd Bosz op de website van de club geciteerd. "Ik wens de vereniging het allerbeste.''

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier