Transport Online - Snelrecht voor vernieler Israëlisch restaurant Amsterdam

Snelrecht voor vernieler Israëlisch restaurant Amsterdam

Snelrecht voor vernieler Israëlisch restaurant Amsterdam
09-12-2017 20:16 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De man die donderdag een Israëlisch koosjer restaurant in Amsterdam vernielde met een houten knuppel, komt zaterdag weer op vrije voeten. Hij krijgt een dagvaarding mee en moet zich op 20 december verantwoorden in een supersnelrechtzitting, zo heeft het Openbaar Ministerie zaterdag bepaald.

De man wordt verdacht van vernieling en diefstal. De verdachte sloeg met een houten knuppel de ruiten in van de eetgelegenheid aan de Amstelveenseweg. Ook nam hij de Israëlische vlag mee naar buiten. Agenten overmeesterden de man, die een Palestijnse vlag om zich heen had geslagen.

Het Openbaar Ministerie heeft hem zaterdag ook een locatieverbod opgelegd. Dat betekent dat hij negentig dagen lang niet in een straal van 100 meter in de buurt van het restaurant mag komen. Ook moet hij met de reclassering meewerken.

De man pleegde de vernielingen nadat de Amerikaanse president Donald Trump Jeruzalem had erkend als de hoofdstad van Israël. Over zijn identiteit meldt het OM alleen dat hij in Amsterdam woont.

Zijn advocaat zei vrijdag tegen Het Parool en AT5 dat hij geen antisemitisch motief had, maar uit wanhoop over de situatie in Palestina handelde. Het gaat hem niet om terrorisme, aldus zijn raadsman Willem van Vliet. De verdachte heeft volgens hem een volledige bekentenis afgelegd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions