Clicky


Zondag minder treinen door sneeuw

Zondag minder treinen door sneeuw
09-12-2017 19:25 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Vanwege de verwachte sneeuwval in het land laat de NS zondag minder treinen rijden op een bepaald aantal trajecten. Daar komt ook nog bij dat zondag een nieuwe dienstregeling ingaat. Het spoorbedrijf adviseert reizigers daarom eerst goed te kijken op de Reisplanner.

Op een aantal trajecten in Nederland rijden zondag de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Op het traject waar de trein zes keer per uur zou rijden, gaat deze vier keer per uur in verband met de verwachte sneeuwval. Hierdoor ontstaat meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen.

"Het is voor NS en ProRail belangrijk dat reizigers betrouwbaar kunnen reizen met de trein, ook als het slecht weer is. Daarom nemen we het zekere voor het onzekere en rijden er zondag op een beperkt aantal trajecten minder treinen'', aldus een woordvoerster van NS.

NS zet extra medewerkers in om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. ProRail houdt extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand. Desondanks kunnen reizigers hinder ondervinden van het weer.