AB Transport Group neemt G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw over

AB Transport Group neemt G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw over

LELYSTAD - AB Transport Group wil klanten breder kunnen bedienen als het gaat om het transport van los gestorte agrarische producten. Daartoe krijgt de logistiek dienstverlener per 1 januari 2018 een meerderheidsbelang in G. Bosman Transport uit Nisse. Per genoemde datum gaan G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw samen verder.

AB Transport Group heeft een groot netwerk in het transport van aardapppelen. Door verkrijging van het meerderheidsbelang in G. Bosman Transport kan AB zijn klanten een completer pakket aanbieden als het gaat om het transport van onder meer groenten, gras, suikerbieten, granen en kunstmest. 

Door de samenvoeging met Minnaard Transport en Van de Swaluw versterken de bedrijven hun netwerk in los gestort transport.

Minnaard Transport is daarnaast gespecialiseerd in palletvervoer. Internationaal transportbedrijf Van de Swaluw verzorgt palletvervoer, geconditioneerd transport en het transport van los gestorte producten en containers.

Het los gestort transport van G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Van de Swaluw worden ondergebracht in een aparte Business Unit. De dagelijkse leiding komt in handen van Wim Minnaard en Wiebe Bosman. Deze nieuwe business unit van AB Transport Groep zal opereren onder de naam G. Bosman Transport.

Giljo Bosman, directeur van G. Bosman Transport: "We zetten deze stap met het oog op continuïteit. Door onze krachten te bundelen ontstaat een groot en dicht netwerk waarmee we zowel het aanbod als de flexibiliteit voor onze klanten vergroten."

Bosman is gespecialiseerd in het transport in walking floors en kiepers. Het bedrijf uit Nisse heeft 120 medewerkers en een wagenpark van 65 trucks en trailers.

Minnaard Transport is eveneens gespecialiseerd in het vervoer in walking floors en kiepers en gevestigd in het Zeeuwse Krabbendijke. Minnaard Transport heeft 50 medewerkers en een wagenpark van 45 trekker-trailer combinaties.

Wim Minnaard, directeur van Minnaard Transport: "Groei maakt schaalvergroting noodzakelijk en de combinatie biedt bredere mogelijkheden om service aan opdrachtgevers te blijven garanderen."

Jos de Vos, directeur van Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw voegt toe: "Als onderdeel van AB Transport Group kunnen wij de dienstverlening voor onze klanten en de continuïteit hiervan beter waarborgen. Wij hebben het volle vertrouwen in AB Transport Group onze klanten een passende, logistieke oplossing kan bieden en garanderen in de toekomst."

Van de Swaluw is gespecialiseerd in het transport van los gestorte agrarische producten naar en van met name België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië. Het bedrijf uit Heinkenszand heeft 27 medewerkers en een wagenpark van 25 trucks en 35 trailers. Van de Swaluw werk als charter al jaren samen met AB Transport Group.

"Met deze uitbreiding kunnen we onze afnemers breder van dienst zijn", aldus Dennis Wetenkamp, directeur van AB Transport Group. "De overname sluit aan bij onze ambitie om uit te groeien tot de meest gewaardeerde logistieke dienstverlener in de agri- en foodketen."


AB Transport Group neemt Food transportactiviteiten van Ecotrans over

missing-image TEXEL/VORDEN - Logistiek dienstverlener AB Transport Group B.V. neemt per 1 mei 2017 de Food transportactiviteiten van Ecotrans B.V. over. De overname biedt Ecotrans de mogelijkheid om nog beter in te spelen op de ontwikkelingen i...

AB Transport Group neemt Wassenaar Transport over

missing-image OUDESCHILD/BERLIKUM - AB Texel, onderdeel van de AB Transport Group, neemt per 1 oktober Wassenaar Transport uit Berlikum over. Dat heeft een woordvoerder van AB Texel woensdagmiddag aan Transport Online bevestigd. AB ...

75 nieuwe DAF XF 440 FTG voor AB Texel

missing-image HEERENVEEN - DAF levert 75 XF 440 FTG aan AB Texel, onderdeel van de AB Transport Group. Hiermee zet de transporteur een grote stap in de verduurzaming van zijn wagenpark. AB Texel zet de trucks van DAF in voor het vervoer van aar...

FNV positief over overname Butter Group door transporteur AB Texel

missing-image DRONTEN - FNV Transport & Logistiek is positief over de overname van de aardappeltransporteur Butter Group door concurrent AB Texel. De bond verwacht dat chauffeurs zich weer gewaardeerd gaan voelen en gaat met de werkgever in...

AB Texel wil Butter Group overnemen

missing-image TEXEL/DRONTEN - Logistiek dienstverlener AB Texel is voornemens om de Butter Group over te nemen. Beide bedrijven hebben deze intentie vastgelegd in een voorlopig besluit. AB Texel en Butter Group gebruiken de komende maanden om z...

Transportrisico

Rijverboden

maandag 24 september t/m zondag 30 september:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!


Meer rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!