Transport Online - AB Transport Group neemt G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw over

AB Transport Group neemt G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw over

AB Transport Group neemt G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw over
09-12-2017 10:52 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

LELYSTAD - AB Transport Group wil klanten breder kunnen bedienen als het gaat om het transport van los gestorte agrarische producten. Daartoe krijgt de logistiek dienstverlener per 1 januari 2018 een meerderheidsbelang in G. Bosman Transport uit Nisse. Per genoemde datum gaan G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw samen verder.

AB Transport Group heeft een groot netwerk in het transport van aardapppelen. Door verkrijging van het meerderheidsbelang in G. Bosman Transport kan AB zijn klanten een completer pakket aanbieden als het gaat om het transport van onder meer groenten, gras, suikerbieten, granen en kunstmest. 

Door de samenvoeging met Minnaard Transport en Van de Swaluw versterken de bedrijven hun netwerk in los gestort transport.

Minnaard Transport is daarnaast gespecialiseerd in palletvervoer. Internationaal transportbedrijf Van de Swaluw verzorgt palletvervoer, geconditioneerd transport en het transport van los gestorte producten en containers.

Het los gestort transport van G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Van de Swaluw worden ondergebracht in een aparte Business Unit. De dagelijkse leiding komt in handen van Wim Minnaard en Wiebe Bosman. Deze nieuwe business unit van AB Transport Groep zal opereren onder de naam G. Bosman Transport.

Giljo Bosman, directeur van G. Bosman Transport: "We zetten deze stap met het oog op continuïteit. Door onze krachten te bundelen ontstaat een groot en dicht netwerk waarmee we zowel het aanbod als de flexibiliteit voor onze klanten vergroten."

Bosman is gespecialiseerd in het transport in walking floors en kiepers. Het bedrijf uit Nisse heeft 120 medewerkers en een wagenpark van 65 trucks en trailers.

Minnaard Transport is eveneens gespecialiseerd in het vervoer in walking floors en kiepers en gevestigd in het Zeeuwse Krabbendijke. Minnaard Transport heeft 50 medewerkers en een wagenpark van 45 trekker-trailer combinaties.

Wim Minnaard, directeur van Minnaard Transport: "Groei maakt schaalvergroting noodzakelijk en de combinatie biedt bredere mogelijkheden om service aan opdrachtgevers te blijven garanderen."

Jos de Vos, directeur van Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw voegt toe: "Als onderdeel van AB Transport Group kunnen wij de dienstverlening voor onze klanten en de continuïteit hiervan beter waarborgen. Wij hebben het volle vertrouwen in AB Transport Group onze klanten een passende, logistieke oplossing kan bieden en garanderen in de toekomst."

Van de Swaluw is gespecialiseerd in het transport van los gestorte agrarische producten naar en van met name België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië. Het bedrijf uit Heinkenszand heeft 27 medewerkers en een wagenpark van 25 trucks en 35 trailers. Van de Swaluw werk als charter al jaren samen met AB Transport Group.

"Met deze uitbreiding kunnen we onze afnemers breder van dienst zijn", aldus Dennis Wetenkamp, directeur van AB Transport Group. "De overname sluit aan bij onze ambitie om uit te groeien tot de meest gewaardeerde logistieke dienstverlener in de agri- en foodketen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions