Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagens door gladheid geschaard op A50 [+foto]

Vrachtwagens door gladheid geschaard op A50

Vrachtwagens door gladheid geschaard op A50 [+foto]
09-12-2017 10:27 | Ongevallen | auteur ANP

HETEREN - [UPDATE 19:29 uur] De A50 tussen Renkum en Heteren is zaterdag in de richting van Arnhem een tijdlang helemaal afgesloten geweest, omdat door de gladheid een vrachtwagencombinatie was geschaard en enkele trucks waren geslipt. Na enige tijd kon een rijstrook weer open, maar stond er nog wel ruim 14 kilometer file. Nadat Rijkswaterstaat het spekgladde wegdek had besproeid met verwarmd pekelwater konden na enkele uren alle drie de rijstroken weer open, zei een woordvoerder.

Rond Arnhem en Apeldoorn en op op de Veluwe was veel sneeuw gevallen, waardoor de wegen in de regio spekglad waren en er forse files ontstonden. Op de A1 nabij Apeldoorn waren zaterdagochtend enkele ongevallen, doordat auto's van de weg raakten en in de berm belandden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden. Volgens een woordvoerster van de ANWB paste het verkeer zijn snelheid aan en zijn er geen ernstige ongelukken gebeurd.

Op de Veluwe waren enkele N-wegen een tijdlang dicht of slecht begaanbaar wegens de gladheid.

In de middag waren de problemen op de snelwegen verholpen, maar in de avond en de nacht is er opnieuw kans op gladheid en kan er sneeuw vallen. Zondag wordt veel winterse neerslag verwacht.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden