Transport Online - Kouwenhoven verzet zich tegen uitlevering

Kouwenhoven verzet zich tegen uitlevering

Kouwenhoven verzet zich tegen uitlevering
08-12-2017 18:13 | Buitenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Zakenman Guus Kouwenhoven (75) die vrijdag in Zuid-Afrika werd aangehouden om een lange celstraf uit te zitten wegens wapensmokkel, verzet zich tegen zijn aanhouding en zal zich ook verzetten tegen uitlevering aan Nederland. Zijn advocate Inez Weski heeft dat vrijdag laten weten in een korte schriftelijke reactie.

Kouwenhoven werd in april van dit jaar bij verstek door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot negentien jaar celstraf voor wapensmokkel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Liberia. Op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) werd hij vrijdag in zijn woning in Kaapstad gearresteerd.

Volgens Weski gaat het OM zijn boekje ver te buiten omdat tegen de veroordeling cassatie is ingesteld en ook tegen het arrestatiebevel nog een klachtprocedure loopt bij het Europees hof. De advocate heeft betoogd dat de gezondheid van de bejaarde Nederlander veel te broos is om hem gevangen te zetten. ,,Hij was nota bene tien jaar op vrije voeten. Het is nu eerst wachten op de Hoge Raad'', laat ze weten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen