Clicky


Geen uitzondering Sandd bij postbezorgers

Geen uitzondering Sandd bij postbezorgers
06-12-2017 13:28 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Voor het postbedrijf Sandd wordt geen uitzondering gemaakt als het gaat om het aandeel brievenbezorgers in vaste dienst. Ook bij Sandd moet vanaf 1 januari minimaal 80 procent van de bezorgers een vast contract hebben.

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) benadrukte dat woensdag. Ze reageerde op zorgen uit de Tweede Kamer over haar besluit vorige week om de norm van 80 procent in te voeren. Zo vindt regeringspartij VVD dat het allemaal wel erg snel gaat.

"Voor Sandd ligt er een uitdaging'', aldus Keijzer. Maar volgens haar weten de postbedrijven al jaren dat ze naar de norm van 80 procent moeten groeien.

Sandd zegt dat Keijzer de wensen van postbezorgers negeert die het werk als bijbaantje zien en flexibel willen werken. Het bedrijf kondigde al eerder juridische stappen aan.

Met de norm van 80 procent wil het kabinet een einde maken aan misstanden in de sector. Postbezorgers werken qua loon aan de onderkant van de arbeidsmarkt, aldus Keijzer.

Vakbond CNV onderschrijft de lezing van de staatssecretaris dat postbedrijven al lang wisten waar ze aan toe waren. "Jarenlang hield men zich in de postsector niet aan de 80-procentnorm en dat kan natuurlijk niet. Afspraak is afspraak. Goed dat nu de overheid zich aan haar afspraken houdt en gaat handhaven", zegt voorzitter Maurice Limmen.