Transport Online - Motie over handhaven weekendrust door Tweede Kamer aangenomen

Motie over handhaven weekendrust door Tweede Kamer aangenomen

Motie over handhaven weekendrust door Tweede Kamer aangenomen
06-12-2017 09:41 | Politiek | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Op 30 november heeft PvdA Kamerlid Gijs van Dijk een motie ingediend met betrekking tot het aanpakken en handhaven van arbeidsomstandigheden en de weekendrust van chauffeurs. Deze motie is gisteren, 5 december, unaniem aangenomen.

De PvdA is van mening dat alle chauffeurs zeker moeten zijn van voldoende rust en veilig de weg op moeten kunnen gaan. In onze buurlanden word actief gehandhaafd op weekendrust en dat leidt hier in Nederland tot parkeeroverlast in woonwijken en onveilige situaties op de weg. 

Gijs van Dijk zegt in zijn motie: "Constaterende dat het Nederlandse kabinet bereidwillig is, maar wacht op Europese regelgeving en een uitspraak van het Europees Hof; verzoekt de regering, de mogelijkheden te bezien om maatregelen te nemen om de overlast en onveiligheid aan te pakken en te handhaven op de arbeidsomstandigheden en weekendrust van chauffeurs."

Hier werd door de Tweede Kamer mee ingestemd. 

Volgens van Dijk is dit een "belangrijke stap voor meer veiligheid op de weg, minder overlast en vooral betere arbeidsomstandigheden voor de chauffeurs".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions