Clicky


CNV Vakmensen polst leden over acties openbaar vervoer

CNV Vakmensen polst leden over acties openbaar vervoer
06-12-2017 09:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Met het mislukken van de cao-onderhandelingen komen acties in het openbaar vervoer dichterbij. CNV Vakmensen organiseert vanaf volgende week ledenvergaderingen om de actiebereidheid te peilen.

De cao-onderhandelingen voor de ongeveer 12.000 werknemers in het openbaar vervoer zijn op 23 november in mineur geëindigd. “We hebben na overleg met onze kaderleden helaas vastgesteld dat het op deze manier geen nut heeft om verder te onderhandelen. Het verschil met de voorstellen van de werkgevers is te groot”, zegt cao-onderhandelaar Sanne van der Meulen.

Onder de maat

De loonsverhoging die de werkgevers aanbieden (6 procent voor een driejarige cao) is volgens Van der Meulen ver onder de maat. CNV Vakmensen heeft ingezet in een driejarige cao ingezet op 10 procent loonsverhoging. “Maar ook op onze andere voorstellen willen de werkgevers weinig meebewegen. Bijvoorbeeld als het gaat om werkdruk, goede afspraken voor uitzendkrachten en geld voor scholing, in de vorm van een individuele leerrekening. We zijn voorlopig uitgepraat.”

Ledenvergaderingen

CNV Vakmensen organiseert van 11 tot en met 21 december ledenvergaderingen verspreid over het land. Van der Meulen: “We willen van de leden horen of ze bereid zijn om actie te voeren voor een goede cao. Zoja, dan gaan we begin januari een actietraject in.”

Cao

De cao openbaar vervoer geldt voor ongeveer 12.000 werknemers bij grote vervoersbedrijven als Connexxion, Arriva, Syntus, Qbuzz en EBS.