Transport Online - Gewonden door treinongeluk bij Meerbusch [+foto's]

Gewonden door treinongeluk bij Meerbusch

Gewonden door treinongeluk bij Meerbusch [+foto's]
05-12-2017 21:45 | Ongevallen | auteur ANP/DPA

MEERBUSCH - Door een treinongeluk in de buurt van Neuss, dat tegenover Düsseldorf ligt aan de andere kant van de Rijn, zijn dinsdagavond 47 reizigers gewond geraakt. Drie personen liepen ernstig letsel op, drie anderen middelzwaar, meldde de lokale brandweer. Van de 155 inzittenden kwamen er 41 met lichte verwondingen vanaf.

Volgens de Duitse Spoorwegen (DB) reed een passagierstrein van de private, regionale Expres-Lijn 7 bij het station Meerbusch-Osterath achterop een stilstaande goederentrein van DB Cargo. Deze had Rotterdam als eindbestemming. Hulpdiensten uit de regio waren snel met groot materieel ter plaatse.

Het duurde enige tijd om te slachtoffers uit de wagons te halen. De reddingswerkzaamheden werden bemoeilijkt doordat de bovenleiding was geknapt en loshangende elektriciteitsdraden voor gevaar zorgden. Spoorwegpersoneel schoot te hulp om op het baanvak de stroom uit te schakelen.

De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk. Uitgezocht wordt waarom de goederentrein daar was gestopt. Ongedeerde passagiers spraken van een "grote knal'' en "voluit remmen'' door de machinist, die in shock uit zijn cabine werd gehaald. De voorste treinstellen kwamen door de klap naast de rails te staan, de achterste bleven vrijwel onbeschadigd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,321

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions