Clicky


Vermiste visser nog steeds spoorloos

Vermiste visser nog steeds spoorloos
04-12-2017 17:28 | Binnenland | auteur ANP

NEELTJE JANS - Kustwacht en waterpolitie hebben maandag aan het eind van de middag de zoektocht naar de vermiste visser uit Heeze gestaakt. De sinds zaterdag vermiste man is niet gevonden, dinsdagochtend bij daglicht wordt verder gezocht.

"Politie en kustwacht hebben met een boot de Oosterschelde meter voor meter afgezocht en gaan dat dinsdag ook weer doen", aldus een woordvoerster van de politie. In de zoektocht naar de 67-jarige man is ook een helikopter ingeschakeld.

De vermiste man is de laatste opvarende van een verongelukte vissersboot in de Oosterschelde. De lichamen van de twee andere vissers zijn inmiddels geborgen. Zondagochtend werd de vijf meter lange boot waarop de drie mannen van 51, 79 en 67 jaar waren uitgevaren, gevonden bij Neeltje Jans. Het wrak lag op z'n kop aan de Oosterschelde-kant van de Roompotsluis in de Oosterscheldekering.

Ook wordt het stuk Noordzee tussen Vlissingen en de Oosterschelde in het onderzoek meegenomen. Volgens de woordvoerster kan het zijn dat het lichaam door de sterke stroming is meegevoerd.

Het eerste slachtoffer, de 51-jarige, werd zondagmiddag gevonden. Zijn lichaam spoelde aan in de Mattenhaven op Neeltje Jans. Het lichaam van het tweede slachtoffer, de 79-jarige man, werd aangetroffen in de boot die zondag aan het einde van de middag was geborgen.