Clicky

 Sitra bestelt honderd nieuwe DAF XF trekkers

Sitra bestelt honderd nieuwe DAF XF trekkers
04-12-2017 13:33 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

IEPER(B) - Het West-Vlaamse transportbedrijf Sitra klopt opnieuw aan bij DAF voor de levering van een serie nieuwe trekkers. Het familiebedrijf uit Ieper met vestigingen in verschillende Europese landen is een specialist in het nationaal en internationaal vervoer van levensmiddelen. Hiervoor zet Sitra een vloot van circa 500 trekker/oplegger combinaties (koel/vriestrailers, containerchassis, bulkopleggers voor vloeistoffen en droge producten).

David en Nicolas Saelens, eigenaars van Sitra, hechten veel belang aan het milieu en kostenbeheersing. Geen wonder dus dat het bedrijf opnieuw een bestelling plaatste bij DAF voor 100 trekkers van de nieuwste generatie, onlangs verkozen tot “International Truck of the Year 2018”. De trekkers van het type XF met Space Cab en 450 pk MX11-motor zullen in de loop van 2018 uitgeleverd worden. Sitra bestelde zowel 4x2 als 6x2 trekkers, allen uitgerust met DAF Connect, DAF’s fleet management systeem waarmee men het beste haalt uit chauffeurs en voertuigen.

“Sitra was vooral geïnteresseerd in het lage eigengewicht en dito brandstofverbruik. De trekkers voor het bulk- en vloeistoffenvervoer waar iedere kilogram telt, krijgen bovendien nog extra aluminium velgen voor verdere gewichtsbesparing”, licht Key Accountmanager Koen Van Braeken van DAF Trucks Belux toe. “Bovendien zijn ze bij Sitra volledig overtuigd van het DAF Pure Excellence concept om de kosten verder naar beneden te halen en tegelijkertijd het milieu te sparen en de verkeersveiligheid te bevorderen.”

Sitra is een trouwe klant van DAF sinds 1976, toen de eerste DAF in het bedrijf kwam. Ongeveer drie vierde van de Sitra vloot bestaat uit DAF trekkers. Sitra verzorgt zelf het onderhoud van de vloot. “Onze mensen in de werkplaats zijn specifiek opgeleid  om aan DAF voertuigen te werken en onze chauffeurs zijn uiterst tevreden met het comfort van de DAF trekkers.”, klinkt het nog bij Sitra.

Transportbedrijf Sitra is al sinds 1976 klant bij DAF en zet die goede relatie verder met een bestelling van 100 nieuwe DAF trekkers.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel1,995

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats