Clicky

 Luchtvaart herstelt sterk van impact orkanen

Luchtvaart herstelt sterk van impact orkanen
04-12-2017 11:37 | Algemeen | auteur ANP

GENÈVE - De vraag naar vliegreizen heeft in oktober een sterk herstel laten zien, nadat orkanen een maand eerder een rem hadden gezet op de groei. Dat blijkt uit de jongste vervoersstatistieken van de mondiale brancheorganisatie IATA.

De vraag lag in oktober 7,2 procent hoger dan een jaar eerder, terwijl het stoelaanbod 6,2 procent groter was. Vliegtuigen zaten gemiddeld voor 80,8 procent vol, wat een record is voor de maand oktober.

In september nam de vraag naar tickets ook wel toe, maar in het laagste tempo in meer dan een half jaar. De luchtvaartsector had toen veel last van de orkanen Irma en Maria die het Caribisch gebied en het zuiden van de Verenigde Staten teisterden.

Luchtvaartmaatschappijen in Azië rapporteerden de sterkste passagiersgroei. Daar steeg de vraag met meer dan 10 procent. Hun Europese branchegenoten moesten het doen met een toename van ruim 6 procent, terwijl de Noord-Amerikaanse markt met een kleine 4 procent groeide.

Het slechte weer in september heeft volgens IATA-topman Alexandre de Juniac slechts een tijdelijke dip in de vraag veroorzaakt. Hij wees daarnaast op de goede vooruitzichten voor het naderende feestdagenseizoen. Ook voor 2018 staan de seinen volgens IATA op groen voor verdere groei.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats