Transport Online - MMBS met te hoge snelheid voor de tweede keer de fout in

MMBS met te hoge snelheid voor de tweede keer de fout in

MMBS met te hoge snelheid voor de tweede keer de fout in
04-12-2017 09:52 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De Zeehavenpolitie in Rotterdam heeft een Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid, ook wel MMBS genoemd, gestopt omdat deze met een te hoge constructiesnelheid onderweg was.

De politie heeft hierop een rijproef gehouden waaruit bleek dat het voertuig inderdaad te hard reed.

Hierop is proces verbaal opgemaakt. De chauffeur kreeg een boete van 97 euro. De politie meldt dat dit al de tweede keer is dat er een verbaal wordt uitgeschreven op dit voertuig. Gaan ze nog een keer de fout in dan zal het voertuig in beslag genomen worden.

MMBS

Een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) is een motorvoertuig dat bestemd is voor het uitvoeren van specifieke werkzaamheden en heeft geen kenteken nodig. Regelmatig wordt aan de RDW gevraagd of een bestaande personenauto kan worden omgebouwd tot MMBS. 

Voor MMBS-en gelden daarnaast ook nog gebruikseisen, een verzekeringsplicht, enzovoort. De politie controleert deze gebruikseisen. 

Vanaf 1 juli 2015 moet u voor het besturen van een MMBS in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs met de categorie T of u moet voldoen aan de volgende voorwaarden: uw rijbewijs B is door de gemeente afgegeven voor 1 juli 2015, u bent op het moment van de aanvraag voor een rijbewijs 18 jaar of ouder en de categorie B op uw rijbewijs is niet ongeldig verklaard (op het moment van de aanvraag).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions