Transport Online - Fastned naar de rechter om laadstations Shell

Fastned naar de rechter om laadstations Shell

Fastned naar de rechter om laadstations Shell
03-12-2017 19:20 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Fastned, uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's, sleept de staat voor de rechter. Een woordvoerster van het bedrijf bevestigde berichtgeving van die strekking door de NOS. Het bedrijf is boos dat Shell nu van de staat ook laadstations met stroom mag neerzetten op plekken waar ze al een benzinestation hebben. Fastned heeft de concessie voor tweehonderd laadstations in ons land. Inmiddels zijn er 61 gerealiseerd langs de snelwegen en twee elders in het land.

"We zijn het er niet mee eens dat Shell zomaar een vergunning heeft gekregen om dat te doen. We eisen dat Shell de laders niet gebruikt of weghaalt'', aldus de zegsvrouw. Het is raar "dat Shell zomaar stroom gaat verkopen op de vergunning die ze hebben om brandstof te verkopen'', stelt directeur Michiel Langezaal tegen de NOS. "Wij mogen als stroomleverancier ook niet zomaar benzine verkopen.''

De zaak dient bij de bestuursrechter in Amsterdam, over twee weken.

Shell reageert bij de NOS: "Op de bestaande vergunning van Rijkswaterstaat is een aanvullende beschikking toegekend. En in die aanvullende beschikking is bevestigd dat Shell snellaadpunten mag installeren."

Fastned ruziet ook al een tijd met de staat over shops met extra voorzieningen bij de laadpalen, zoals toiletten en een ruimte waar je koffie en broodjes kan halen. Rijkswaterstaat verstrekte daarvoor geen vergunning, onder meer vanwege zorgen over de veiligheid. Fastned won een zaak daarover: de rechter oordeelde dat die afwijzingen onvoldoende waren onderbouwd en dat Rijkswaterstaat de aanvragen opnieuw moet beoordelen. Rijkswaterstaat ging daar weer tegen in beroep bij de Raad van State.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen