Clicky


Zeker vier doden door brand in Saarbrücken

Zeker vier doden door brand in Saarbrücken
03-12-2017 19:08 | Buitenland | auteur ANP/DPA

SAARBRÜCKEN - Door een brand in een woning met meerdere verdiepingen in Saarbrücken zijn zondag ten minste vier mensen om het leven gekomen. Een vrouw raakte zwaargewond doordat ze in paniek vanaf het dak naar beneden sprong.

Verscheidene andere personen, negentien meldde de Saarbrücker Zeitung, liepen ook letsel op en werden naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. Twee slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd. Het gaat om twee oudere mannen.

De brand brak volgens de politie door nog onbekende oorzaak uit op de eerste of tweede etage van het pand en sloeg snel door naar de derde. Het huis was verdeeld in ettelijke sociale huurappartementen. In totaal stonden er 57 bewoners ingeschreven.

De brandweer, met honderd man en groot materieel uitgerukt, bracht zowel aan de voor- als achterzijde van het complex met ladders verscheidene mensen in veiligheid. Het vuur, dat vooral binnenin het pand woedde, was betrekkelijk snel onder controle. Daarna begonnen specialisten met het zoeken naar mogelijk andere slachtoffers en naar de toedracht.