Transport Online - Floortje Dessing en team Rode Kruis vast in Jemen

Floortje Dessing en team Rode Kruis vast in Jemen

Floortje Dessing en team Rode Kruis vast in Jemen
03-12-2017 15:10 | Buitenland | auteur ANP

SANAA/DEN HAAG - [Update 19:15 uur] Floortje Dessing zit al twee dagen vast in Jemen. De presentatrice is ambassadeur van het Rode Kruis en is met een team van die hulporganisatie in het land en had opnames gemaakt voor haar programma 'Floortje naar het einde van de wereld'. Zij en het team van het Rode Kruis zitten in een schuilkelder, meldt een woordvoerder vanuit de hoofdstad Sanaa.

Intussen proberen de Verenigde Naties in totaal 140 internationale hulpverleners te evacueren uit de stad. De weg naar het vliegveld is afgesloten door de gevechten. Om de medewerkers een veilige aftocht te bezorgen is toestemming nodig van de door Saudi-Arabië geleide coalitie.

Dessing had in Jemen, op het Arabisch Schiereiland, opnames gemaakt voor haar programma 'Floortje naar het einde van de wereld'. Via Twitter liet ze zondag weten: ,,Ondanks de situatie waar we ons in bevinden gaat het goed met mij, en met het team van het Rode Kruis waarmee ik hier ben. Ik vind het best heftig om midden in de gevechten te zitten, maar dat is niets vergeleken bij het leed van de inwoners van Jemen."

Het Rode Kruis-team is in het door oorlog getroffen land om aandacht te vragen voor de vergeten humanitaire ramp die zich daar voltrekt. Het verblijft op dit moment in een gebouw van het Internationale Rode Kruis met een schuilkelder.

De coalitie voerde in de nacht van zaterdag op zondag bombardementen uit op stellingen van Houthi-rebellen, die steun krijgen van Iran. Volgens het Rode Kruis is de strijd al vier dagen aan de gang, met tientallen doden als gevolg.

Een VN-vertegenwoordiger zei dat er op de luchthaven van Sanaa een toestel klaar staat om de stafleden naar Djibouti te brengen. "Op dit moment kunnen we hen niet evacueren. De gevechten verplaatsen zijn richting het vliegveld. De situatie is zeer beangstigend''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions