Baliemedewerkers Swissport leggen werk neer

Baliemedewerkers Swissport leggen werk neer
03-12-2017 11:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - Baliemedewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport houden zondag om 11.00 uur een korte werkonderbreking op Schiphol. Reizigers zullen hierdoor waarschijnlijk geen vlucht missen, al neemt het risico daarop nu wel toe, verwacht vakbond FNV Luchtvaart. ,,Vandaag kunnen er weer langere rijen bij het inchecken ontstaan. En ook het laden en lossen van koffers kan langer gaan duren", zegt een woordvoerder. Hij verwacht dat de werkonderbreking in totaal een minuut of twintig zal duren.

Swissport voert al langere tijd actie voor verlichting van de werkdruk. Eerdere stiptheidsacties hebben volgens de bond niet het gewenste effect gehad, vandaar dat nu is besloten tot een werkonderbreking.

De werknemers van Swissport klagen over onderbezetting en onwerkbare roosters. Dat leidt in de woorden van de FNV tot een "ongezond hoge werkdruk en een hoog ziekteverzuim". De werknemers eisen dat besparingsmaatregelen van tafel gaan en dat de winterbezetting wordt opgeschroefd naar het niveau van 1 oktober.

Onrealistische eis

Het bedrijf noemde dat eerder een onrealistische eis, gezien het met de seizoenen fluctuerende passagiersaanbod.

Swissport bemant de incheckbalies en handelt de bagage af voor onder meer TUI, Corendon, Singapore Airlines, Garuda en Turkish Airlines.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden