Clicky

 Syrische vluchtelingen opgepakt in Nederland

Syrische vluchtelingen opgepakt in Nederland
01-12-2017 16:18 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De politie heeft dinsdag vier Syrische vluchtelingen aangehouden in Bergen op Zoom, Arnhem, Diemen en Wageningen. Twee van hen (van 23 en 26 jaar) worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische misdrijven in Syrië, meldt het Openbaar Ministerie.

De verdachten uit Bergen op Zoom en Arnhem zouden tussen 2012-2015 hebben gevochten bij Jabhat al-Nusra, een terroristische organisatie die gelinkt is aan al-Qaeda. De twee reisden 2015 gezamenlijk naar Nederland. De politie doet onderzoek naar hun telefoons, chatberichten en foto’s waarop zij gewapend te zien zijn in het strijdgebied. De twee kwamen in de zomer van 2017 in beeld door informatie van de AIVD.

Samen met een derde verdachte van 26 jaar uit Diemen zijn zij vermoedelijk ook verantwoordelijk voor de smokkel van een even oude Syrische vluchteling naar Nederland. Deze man, die inmiddels in Wageningen verblijft, wordt verdacht van valsheid in geschrift. Hij reisde met een vlucht vanuit Kreta naar Nederland, op naam van de verdachte uit Arnhem.

Bij de verdachte in Arnhem is deze week vier kilo hennep in beslag genomen. Drie van de vier verdachten zijn voor twee weken in bewaring gesteld. De gesmokkelde vluchteling is niet voorgeleid. Wel blijft hij voor het onderzoek nog eens drie dagen vastzitten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions