Clicky


Contract nieuwbouw Multraship ondertekend

Contract nieuwbouw Multraship ondertekend
01-12-2017 11:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

TERNEUZEN - Sleepvaart- en bergingsbedrijf Multraship en bouwbedrijf H4A hebben gezamenlijk hun handtekening gezet onder het contract voor de bouw van een nieuwe loods en werkplaats aan de Goessekade in Terneuzen. De nieuwbouw is onderdeel van een uitgebreider plan voor de herhuisvesting van Multraship rondom de nieuwe sluis.

Het nieuwe pand aan de Goessekade wordt 200 vierkante meter groot, met 2.000 vierkante meter buitenterrein er omheen. Naast de opslag van materieel wordt hier, bij de Westsluis, ook de technische dienst van de Verenigde Bootlieden en Montis Mooring gevestigd. Ook worden er steigers aangebracht voor diverse vaartuigen.

Maritieme hotspot

“Het is een mooie investering in Terneuzen als maritieme hotspot”, aldus Eric de Ruijsscher, algemeen directeur van H4A. “Vanzelfsprekend zijn we erg blij dat Multraship voor ons gekozen heeft. Leuk dat twee Zeeuwse-Vlaamse familiebedrijven elkaar vinden in zo’n mooi project.”

Prachtig uitzicht

De loods is het eerste project van Multraship waarvan de bouwplannen volledig gereed zijn. Wat volgt zijn het wacht- en een dienstengebouw. Eerstgenoemde betreft een compleet nieuw wachtgebouw voor bootlieden dat tussen de huidige en nieuwe sluis in komt. Het dienstengebouw, tevens hoofdkantoor van Multraship, wordt dan vóór de sluis gerealiseerd; pal aan de dienstenhaven. Vanuit het gebouw heb je straks een prachtig uitzicht over de Schelde en de sluizen.

Sassevaart

Alle nieuwbouw wordt parallel gerealiseerd aan de bouw van de nieuwe sluis door het Sassevaart consortium, bestaande uit BAM, DEME en de Belgische bouwonderneming Algemene Aannemingen Van Laere N.V.