Clicky


7 jaar cel na aantreffen vuurwapens en drugs in lading verwelkte bloemen

7 jaar cel na aantreffen vuurwapens en drugs in lading verwelkte bloemen
30-11-2017 20:02 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

IJSSELSTEIN - De rechtbank Overijssel heeft donderdagmiddag een gevangenisstraf van 7 jaar opgelegd aan een 52-jarige man uit IJsselstein. Hij is veroordeeld voor de opzettelijke uitvoer van 5,5 kilogram cocaïne, 118 kilogram amfetamine, 131 kilogram hasj en 7 kilo hennep vanuit Nederland naar Duitsland. Hij gebruikte hierbij zijn bloemenbedrijf als dekmantel.

Daarnaast veroordeelde de rechter hem voor het voorhanden hebben van vier vuurwapens, geluidsdempers en munitie. Een 51-jarige man uit Utrecht is vrijgesproken.

De uitspraken zijn tot tevredenheid van de officier van justitie van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie want ze zijn conform de uitgesproken strafeisen van 16 november jl.

Verwelkte bloemen en vuurwapens

Op 21 februari 2017 omstreeks 21:30 uur heeft de politie een vrachtwagen gecontroleerd op een verzorgingsplaats aan de rijksweg Al, ter hoogte van Wilp. In deze vrachtwagen zaten twee inzittenden. De 51-jarige man uit Utrecht was de bestuurder en de 52-jarige man uit IJsselstein bijrijder. De bijrijder verklaarde dat hij de eigenaar van de vrachtwagen en de lading was en dat hij geen geldig rijbewijs had. Daarom reed zijn kennis/vriend.

Verbalisanten zagen tijdens de controle dat de vrachtwagen met bloemen was geladen en dat deze bloemen niet vers waren. Zij zagen diverse rotte en verwelkte bloemen. Op de vraag van een verbalisant waarom er verwelkte bloemen in de laadruimte van de vrachtwagen stonden, antwoordde de eigenaar van de vrachtwagen dat hij die nog moest weggooien.

Tussen de bakken met bloemen zagen verbalisanten een kartonnen doos waarin een gat zat waar een rond zwart pijpje uitstak. Bij opening van de doos zagen verbalisanten dat in de doos in ieder geval twee vermoedelijke automatische wapens en twee vermoedelijke geluidsdempers zaten.

Hierop zijn beide inzittenden aangehouden en is de vrachtwagen in beslaggenomen en naar een politielocatie in Utrecht overgebracht. Tijdens het daar uitgevoerde onderzoek van de lading werden in totaal zestien kartonnen dozen tussen de bloemen aangetroffen. Eén van deze dozen was gevuld met vier pistoolmitrailleurs, drie geluidsdempers en zes magazijnen van een pistoolmitrailleur. De overige dozen bleken na onderzoek verdovende middelen te bevatten, te weten: 5,5 kilo cocaïne, 118 kilo amfetamine, 131 kilo hasjiesj en 7 kilo hennep.

Gevaar voor de samenleving

De rechtbank rekent de man uit IJsselstein de door hem gepleegde misdrijven zwaar aan: “Het is een feit van algemene bekendheid dat met deze smokkel grote financiële belangen zijn gemoeid en grote winsten worden behaald. De gesmokkelde verdovende middelen vormen een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid en leveren daarnaast veel bijkomende criminaliteit op in de vorm van bijvoorbeeld geweld, bedreigingen en ripdeals. Het uitvoeren van deze middelen vormt een ernstige inbreuk op de rechtsorde.”

Daarnaast ging de rechtbank erop in dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan het voorhanden hebben van vier pistoolmitrailleurs, drie geluidsdempers en zes magazijnen.

“Dergelijke wapens, die op deze wijze worden verhandeld, worden vrijwel uitsluitend in het zwaar criminele milieu gebruikt. Ongecontroleerd wapenbezit brengt gevoelens van onveiligheid in de samenleving met zich en verhoogt het risico op een levensbedreigend geweldsdelict. Tegen het ongecontroleerde bezit van wapens en munitie dient streng te worden opgetreden.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats