Transport Online - Elf vluchtelingen aangetroffen in vrachtwagen in Bladel [+foto]

Elf vluchtelingen aangetroffen in vrachtwagen in Bladel

Elf vluchtelingen aangetroffen in vrachtwagen in Bladel [+foto]
30-11-2017 19:44 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

BLADEL - [update vr. 15:24 uur] De politie trof donderdagavond 30 november bij een tankstation aan de A67 elf vluchtelingen aan in een oplegger van een Poolse vrachtwagen. Het gaat om mensen uit Eritrea.

De vrachtwagenchauffeur stopte donderdagavond op de parkeerplaats Het Goor bij het tankstation aan de snelweg en hoorde geklop vanuit de oplegger. Hij vertrouwde dit niet en belde direct de politie. Bij het openen van de oplegger kwamen tien volwassen (7 vrouwen en 3 mannen) en een minderjarige jongen van 16 jaar tevoorschijn. Deze personen konden zich niet identificeren en zijn vervolgens aangehouden. 

De Poolse vrachtwagen kwam vanuit Antwerpen. Daar zijn ze de vluchtelingen waarschijnlijk ongemerkt de oplegger ingeslopen. De chauffeur hebben we uitgebreid gesproken. Hieruit blijkt dat hem niets te verwijten valt. 

Mensensmokkel

We willen graag zicht krijgen op personen die achter mensensmokkel zitten en op de routes waarlangs mensen illegaal vervoerd worden en onderzoeken dat. De Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM) doet verder onderzoek naar deze specifieke zaak. De vluchtelingen gaan het vreemdelingentraject in. Dat betekent dat zij na verhoor in vrijheid gesteld worden met een terugkeerbesluit naar het land van herkomst.

De minderjarige vluchteling, die we hier zonder ouders hebben aangetroffen, wordt overgebracht naar Ter Apel. Daar is een opvanglocatie ingericht voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions