Transport Online - Protest tegen Zwarte Piet in Dokkum mag doorgaan

Protest tegen Zwarte Piet in Dokkum mag doorgaan

Protest tegen Zwarte Piet in Dokkum mag doorgaan
30-11-2017 13:31 | Binnenland | auteur ANP

DOKKUM - In Dokkum komen zaterdag alsnog ongeveer driehonderd mensen tegen Zwarte Piet demonstreren. De gemeente heeft donderdag toestemming gegeven voor de actie. Twee weken eerder werd die tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas verboden. De politie zal deze keer al vanaf het begin de bussen met demonstranten begeleiden. Ook op de terugreis is politiebegeleiding.

Waanders zei donderdag erop te vertrouwen "dat in ieders belang het recht van demonstratie gerespecteerd zal worden''.

De demonstratie werd die zaterdag verboden nadat twee bussen met actievoerders op de snelweg A7 bij Joure waren tegengehouden door voorstanders van Zwarte Piet. Later zei burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, dat betogers mogelijk zwaar vuurwerk wilden inzetten en dat dat een reden was voor het demonstratieverbod. Ze liet in het midden of dat voor- of tegenstanders van Zwarte Piet waren.

De bijeenkomst is zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur op het plein Acht Zaligheden aan de Strobossersteeg. De manifestatie is aangevraagd door de Stichting Nederland Wordt Beter, een organisatie die zich naar eigen zeggen richt op een toekomst zonder racisme en uitsluiting. Het doel van de manifestatie is om "op te komen voor de vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,318

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions