Clicky

 Invoering 'vrachttaks' laat nog zeker vijf jaar op zich wachten

Invoering 'vrachttaks' laat nog zeker vijf jaar op zich wachten
30-11-2017 11:47 | Transport | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Tijdens het debat Begroting IenW dat woensdag plaatsvond in de Tweede Kamer is naar voren gekomen dat de kilometerheffing voor vrachtwagens in Nederland nog wel even op zich zal laten wachten.

De leden Van Tongeren en Jetten hadden allebei vragen gesteld over de zogenaamde 'vrachttaks'.

"Ik begrijp de wens om de vrachttaks, de Maut, zo spoedig mogelijk in te voeren. Het kabinet wil dat ook. Een zorgvuldige invoering duurt echter minimaal vijf jaar", laat de Minister van Infrastructuur en Milieu, Van Nieuwenhuizen, weten tijdens het debat.

"Dat is ook de ervaring in andere landen, zoals recent nog in België. We hebben een nieuwe wet nodig, en dat kost tijd. In de komende periode ga ik met staatssecretaris Snel van Financiën de uitgangspunten voor de heffing uitwerken. Denk daarbij aan de uitgangspunten voor het systeem, het juridische kader, de tarieven en de wijze waarop de uitvoering moet worden georganiseerd. Daarbij zal ik, ook om tijdwinst te boeken, zo veel mogelijk gebruikmaken van de ervaringen uit de buurlanden."

In het regeerakkoord dat door de coalitiepartijen op 10 oktober jongstleden werd gepresenteerd stond dat "zo spoedig mogelijk" een kilometerheffing voor vrachtwagens zou worden ingevoerd. Dit stuitte bij de belangenorganisaties op groot verzet. Zo noemde TLN de 'vrachttaks' "onverteerbaar voor de transportsector".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats