Transport Online - VVD wil aanpak parkeren vrachtwagens op vluchtstroken

VVD wil aanpak parkeren vrachtwagens op vluchtstroken

VVD wil aanpak parkeren vrachtwagens op vluchtstroken
30-11-2017 10:18 | Politiek | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - VVD-Kamerlid Remco Dijkstra heeft een voorstel ingediend bij de Minister van Infrastructuur en Milieu Cora van Nieuwenhuizen voor het tegengaan van parkeren van vrachtwagens op de vluchtstroken.

Dijkstra constateert dat verzorgingsplaatsen langs het hoofdwegennet overvol zijn gedurende de avonden en weekenden waardoor er geparkeerd wordt op de vluchtstrook. "Dit brengt de verkeersveiligheid ernstig in gevaar", aldus Remco Dijkstra in zijn motie.

"Er zijn onvoldoende alternatieven in de vorm van beveiligde truckparkings met voldoende voorzieningen. Er is volgens het MIRT-onderzoek goederencorridor Oost en Zuidoost een grote behoefte aan extra grootschalige truckparkings om een alternatief te bieden voor de verzorgingsplaatsen", aldus Dijkstra.

Dijkstra heeft de minister dan ook verzocht om binnen het MIRT-programma samen met de regio's en marktpartijen na te gaan of er in deze acute knelpunten grond beschikbaar is waar op korte termijn beveiligde private truckparkings kunnen worden gerealiseerd.

Volgens De Telegraaf werd deze motie door een meerderheid van de Kamer gesteund. Dinsdag 5 december zal de Kamer stemmen over de ingediende motie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,320

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions