Clicky

 
Transport Online - Giro met minder tijdritkilometers dan Tour

Giro met minder tijdritkilometers dan Tour

Giro met minder tijdritkilometers dan Tour
29-11-2017 19:08 | Sport | auteur ANP

MILAAN - Het aantal tijdritkilometers in de Ronde van Italië bedraagt ruim 44. Dat bleek woensdag bij de presentatie van het routeschema van de 101e editie in Milaan, waarbij Tom Dumoulin aanwezig was. De Nederlander van Sunweb won dit jaar de Giro, maar liet zich nog niet uit over deelname volgend jaar. Dumoulin heeft baat bij veel tijdritkilometers. In de Tour zijn dat er volgend jaar 66, waarvan 35 in een ploegentijdrit.

Wel meldde Chris Froome per videoboodschap dat hij de Giro rijdt. Na zeges dit jaar in de Tour en de Vuelta kan de Brit van Team Sky zijn derde grote ronde op rij winnen.

De Giro begint, zoals eerder al gemeld, op 4 mei met een korte tijdrit in Jeruzalem, gevolgd door twee ritten in Israël met aankomsten in Tel Aviv en Eilat. De eerste van acht aankomsten bergop ligt in de zesde etappe tegen de flanken van de Etna. In de veertiende etappe volgt de aankomst op de beruchte Monte Zoncolan. In de slotweek, meteen na de derde rustdag, is de lange individuele tijdrit over 34,5 kilometer in de zestiende etappe van Trento naar Rovereto. Daarna is het weer klimmen geblazen met drie ritten die bergop eindigen. De middelste daarvan voert onderweg over de Colle delle Finestre, met een onverhard deel van 9 kilometer. Na die ritten in het noordwesten van Italië vliegt de karavaan naar Rome voor het slotdefilé, een rit over 118 kilometer die voor het Colosseum eindigt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats