Clicky


Nieuwe DAF CF voor Sanders|Fritom

Nieuwe DAF CF voor Sanders|Fritom
28-11-2017 16:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

UDEN - Bij logistiek dienstverlener Sanders|Fritom in Uden rijden de voertuigen tot dik 200.000 kilometer per jaar. Dan zijn betrouwbaarheid en een laag verbruik belangrijk om de kosten in de hand te houden. Op beide vlakken heeft de dienstverlener de afgelopen jaren zeer goede ervaringen met DAF. De afgelopen jaren is dan ook voornamelijk in dit merk geïnvesteerd. Van de 52 trucks zijn er nu 44 van DAF, zowel trekkers als bakwagens. Binnenkort volgt nummer 45: een nieuwe CF. Allen geleverd en onderhouden door dealer Van Hooft bedrijfswagen in Veghel.

"DAF heeft de techniek goed voor elkaar, waardoor we weinig problemen ervaren", aldus Tom Wiersma, Operationeel Manager bij Sanders|Fritom en bestuurslid van de Fritom-holding. "We streven ernaar om onze vervoersmiddelen zo productief mogelijk in te zetten en om ze slechts één keer per jaar weg te brengen voor een onderhoudsbeurt in combinatie met de APK. Daarnaast is brandstof een van onze grootste kostenposten. Het is daarom voor ons belangrijk dat we ook naar het verbruik van de voertuigen kijken. DAF springt eruit met zijn nieuwe motoren. Wij ervaren dat die zo’n drie tot vijf procent zuiniger zijn dan de oudere modellen."

Sanders|Fritom vervoert onder meer goederen voor VDL Groep in Eindhoven, groothandelaar Dobotex en staalleverancier MCB. De goederen die de logistiek dienstverlener vervoert zijn heel divers. Wiersma: "Denk aan sanitair als wc-potten en kranen, maar ook ondergoed, sokken, auto-onderdelen, busramen, skiboxen en grondstoffen."

Ergonomisch

Het bedrijf maakt veel gebruik van de DAF CF omdat fijnmazige palletdistributie in de Benelux een van de belangrijkste specialismen is van Sanders|Fritom. "De cabine is laag, wat erg fijn is als je zo vaak in- en uit moet stappen. Bovendien rijden we veel door steden en woonwijken, omdat we ook goederen bezorgen bij consumenten. De stille en zuinige motoren dragen erin bij dat we deze (binnen)steden en woonwijken ook kunnen en mogen beleveren. Onderweg komen onze mensen ontzettend veel kleine rotondes en drempels tegen. DAF anticipeert daar goed op: het comfort is heel goed dankzij de luchtvering."

"Wij vinden materieel ook belangrijk om goede chauffeurs aan te trekken en te behouden", legt Wiersma uit. "Een voertuig moet in de smaak vallen. Ook dat is een reden dat we voor de trekkers van DAF kiezen. En comfort en veiligheid zijn belangrijk. Onze chauffeurs spenderen tenslotte heel veel tijd in de voertuigen. Menig vrachtauto legt bij ons dik 200.000 kilometer per jaar af. De CF-trekkers van DAF zijn fraai en van alle gemakken voorzien zoals airco, een koelkast, een goed bed en cruise control. Toch zaken die voor veel chauffeurs het verschil maken als ze voor een job moeten kiezen."