Transport Online - Mogelijk alsnog anti-pietprotest in Dokkum

Mogelijk alsnog anti-pietprotest in Dokkum

Mogelijk alsnog anti-pietprotest in Dokkum
28-11-2017 16:18 | Binnenland | auteur ANP

DOKKUM - Tegenstanders van Zwarte Piet willen zaterdag alsnog demonstreren in Dokkum. Actiegroepen waaronder Zwarte Piet is Racisme en Stop Blackface hebben een manifestatie aangekondigd voor 'vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht'. Volgens de gemeente Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, is de benodigde kennisgeving voor de demonstratie ontvangen.

Tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas, zaterdag 18 november, werd op het laatste moment een demonstratieverbod ingesteld. Dat gebeurde nadat twee bussen met actievoerders op de snelweg A7 bij Joure waren tegengehouden door voorstanders van Zwarte Piet. Later zei burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel dat betogers mogelijk zwaar vuurwerk wilden inzetten en dat dat een reden was voor het demonstratieverbod. Ze liet in het midden of dat voor- of tegenstanders van Zwarte Piet waren.

Tijdens de demonstratie, zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur, wil de organisatie "een krachtig geluid laten horen voor alle mensen die de afgelopen jaren monddood zijn gemaakt door de autoriteiten en zichtbare verandering van het racistische karakter van het sinterklaasfeest en de figuur Zwarte Piet''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions