Transport Online - Aantal nieuwe vrouwelijke copiloten bij easyJet met 48 procent gestegen

Aantal nieuwe vrouwelijke copiloten bij easyJet met 48 procent gestegen

Aantal nieuwe vrouwelijke copiloten bij easyJet met 48 procent gestegen
28-11-2017 11:11 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - easyJet, Europa’s leidende luchtvaartmaatschappij, moedigt vrouwen aan om een carrière als piloot te starten en doet dat met veel succes. Het afgelopen jaar zijn 49 vrouwen begonnen als copiloot bij easyJet. In het boekjaar 2017, dat loopt tot en met september 2017, waren 13 procent van de nieuwe piloten vrouw, een stijging van 6 procent in vergelijking met 2015; het jaar dat easyJet het Amy Johnson Flying Initiative introduceerde. easyJet heeft zichzelf als doel gesteld dat in 2020 20 procent van de nieuwe copiloten vrouw is.

easyJet’s Head of Flight Operations, Captain David Morgan zegt hierover: “We zijn erg blij om dit jaar 49 nieuwe vrouwelijke piloten bij easyJet te verwelkomen – dit is een goede stap in de richting van ons doel van 20 procent in 2020 – nu is slechts 4 procent van de piloten wereldwijd vrouwelijk. Op dit moment hebben we 180 vrouwelijke piloten voor ons vliegen, waarvan meer dan een derde de rang Captain heeft.”

“Piloot zijn is een dankbaar beroep en we willen de beste mensen aantrekken om onze klanten door heel Europa te vervoeren. We geloven in diversiteit en het hebben van een personeelsbestand dat een weerspiegeling is van ons klantenbestand. Het Amy Johnson Flying Initiative richt zich dus voornamelijk op het inspireren van een nieuwe generatie vrouwelijke piloten. We kijken ernaar uit om ook volgend jaar meer vrouwen als nieuwe piloot bij easyJet te verwelkomen.”

William Vet, Country Manager easyJet Nederland, zegt in een reactie: “easyJet is een vooruitstrevende luchtvaartmaatschappij die zich constant op verschillende vlakken verder blijft ontwikkelen. easyJet zet zich onder andere in om de door mannen gedomineerde beroepen in de luchtvaart toegankelijker te maken voor vrouwen. Zo zijn er bij easyJet initiatieven om meer vrouwelijke vliegtechnici en vrouwelijke piloten in dienst te nemen. Ook op onze basis Schiphol maken vrouwelijke piloten deel uit van het team. Ik moedig iedereen in Nederland die de ambitie heeft om piloot te worden dan ook van harte aan om die droom na te jagen.”

Het huidige aantal vrouwelijke piloten heeft ook invloed op easyJet’s beloningsverschillen tussen man en vrouw. easyJet publiceert sinds 2015 – voor het derde opeenvolgende jaar –vrijwillig cijfers over de loonkloof. De meest recente rapportage valt onder de ‘UK gender pay gap’ verplichtingen.

De loonkloof tussen man en vrouw voor alle Britse werknemers (gebaseerd op het gemiddelde inkomen per uur) was 51.7 procent in 2017. Dit percentage wordt sterk beinvloed door de salarissen en overwegend mannelijke samenstelling van easyJet’s piloten, die meer dan een kwart van het werknemersbestand uitmaken.

De salarissen van easyJet’s bemanning zijn collectief afgesproken. Dat betekent dat de salarissen en andere vormen van beloning voor zowel piloten als cabinepersoneel voor man en vrouw gelijk zijn. De piloten en het cabinepersoneel zijn goed voor tweederde van easyJet’s Britse personeelsbestand. easyJet heeft er vertrouwen in dat naarmate het aandeel vrouwelijke piloten toeneemt, dankzij de instroom van beginnende copiloten, het verschil zal afnemen.

easyJet’s Head of Flight Operations, gezagvoerder David Morgan zegt hierover: “easyJet’s mannelijke en vrouwelijke piloten en bemanning krijgen exact hetzelfde betaald voor het werk wat ze doen. We hebben de aflopen twee jaar hard gewerkt om meer vrouwelijke piloten te werven. Doordat er meer vrouwelijke piloten voor easyJet gaan werken neemt het verschil af. We bieden onze vrouwelijke medewerkers een goed salaris en ondersteunen de ontwikkeling van hun carrière.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions