Boskalis versterkt subsea services met twee grote DSV-schepen

Boskalis versterkt subsea services met twee grote DSV-schepen
28-11-2017 09:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft zijn propositie op het gebied van subsea services versterkt door de toevoeging van twee grote DSV-schepen (Diving Support Vessels). Een belangrijk onderdeel van het begin dit jaar opgestelde Corporate Business Plan 2017-2019 was gewijd aan het versterken en uitbreiden van de Boskalis subsea dienstverlening.

Met deze toevoeging wordt de bestaande positie op het gebied van inspectie, reparatie en onderhoud van onderzeese offshore installaties, pijpleidingen en kabels versterkt. Daarnaast wordt het fundament gelegd voor een uitbreiding op het gebied van subsea contracting, installatie en SURF (Subsea Umbilicals, Risers & Flowlines).

Hiermee wordt ingezet op een verdere groei in dit segment van de offshore energy markt in de regio's Noordwest-Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Boskalis heeft met de bondholders van de twee voormalige Harkand schepen overeenstemming bereikt. Boskalis heeft de DSV Atlantis gekocht voor circa60 miljoen dollar en heeft een driejarige bare boat charter afgesloten voor het zusterschip de Da Vinci met een eerste optie op eventuele koop.

De schepen zijn in 2011 in de vaart genomen, zijn voorzien van twee bells voor saturatieduikwerk tot een diepte van 300 meter en beschikken over een accommodatie voor 120 man.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden