Clicky


Spoorwerkers omgekomen door ongeluk op Belgisch spoor

Spoorwerkers omgekomen door ongeluk op Belgisch spoor [+foto's]
27-11-2017 22:23 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

MORLANWELZ - Door een bizar treinongeluk in de buurt van de Belgische plaats Morlanwelz in Henegouwen zijn maandagavond twee werknemers van spoornetbeheerder Infrabel om het leven gekomen. Volgens reddingswerkers raakten twee anderen ernstig gewond. De spoorwegpolitie maakte ook melding van een vermiste. Naar hem wordt nog gezocht.

De slachtoffers waren aan het werk bij een overgang waar eerder op de dag een trein een auto had aangereden. Ze werden gegrepen door de trein die zou worden weggesleept maar door onbekende oorzaak losraakte en ongecontroleerd doorrolde. Veertien kilometer verderop richting La Louvière kwam de op hol geslagen trein in botsing met een andere. Daarin liepen vijf inzittenden lichte verwondingen op.

Door de aanrijding tussen de latere spooktrein en de auto raakte niemand gewond. Wel vloog het voertuig in brand, waardoor onder meer de rails beschadigd raakten. Een herstelploeg van Infrabel kwam die repareren. Tijdens het weghalen van de gestrande trein sloeg het noodlot opnieuw toe, met veel ernstiger gevolgen.