'Van Nieuwkerk noemde Van Dam geen smeerlap'

'Van Nieuwkerk noemde Van Dam geen smeerlap'
27-11-2017 13:39 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Omroep BNNVARA spreekt tegen dat Matthijs van Nieuwkerk de van seksueel misbruik beschuldigde tv-producent Gijs van Dam ,,een smeerlap'' heeft genoemd in De Wereld Draait Door (DWDD). Volgens de omroep citeerde de presentator een door Jelle Brandt Corstius gebruikte term in het artikel dat hij in Trouw had geschreven.

Dat staat in een reactie op berichtgeving van De Telegraaf. De krant schrijft dat Gijs van Dam, de man die er door Brandt Corstius van wordt beschuldigd dat hij hem heeft gedrogeerd en verkracht, excuses eist van Van Nieuwkerk. BNNVARA benadrukt dat het niet ging om een kwalificatie of mening van Van Nieuwkerk.

De omroep bevestigt dat de advocaten van Van Dam een klacht hebben ingediend tegen DWDD. BNNVARA zegt ervan overtuigd te zijn dat de makers binnen de context van het programma zorgvuldig hebben gehandeld.

Naast de omroep heeft de advocaat van Van Dam meer partijen aangeschreven, waaronder RTL Nederland en tv-producent FremantleMedia Netherlands, destijds de makers van het tv-programma Villa BvD, van Frits Barend en Henk van Dorp. Een woordvoerder van FremantleMedia Netherlands bevestigt een brief te hebben ontvangen over de kwestie. ''Wij zullen hier geen verdere mededelingen over doen”, aldus de woordvoerder.

RTL Nederland laat weten de brief te hebben gekregen. ''We hebben de brief ter kennisneming ontvangen. We kiezen ervoor om deze intern te bespreken. We zullen hier verder geen mededelingen over doen'', reageert de woordvoerder van RTL.

De advocaat van Van Dam was niet bereikbaar voor commentaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden