Transport Online - Prins Harry gaat trouwen met actrice Meghan Markle

Prins Harry gaat trouwen met actrice Meghan Markle

Prins Harry gaat trouwen met actrice Meghan Markle
27-11-2017 11:31 | Showbizz | auteur ANP

LONDEN - De Britse prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle gaan volgend voorjaar trouwen. Begin deze maand hebben ze zich verloofd. De koninklijke familie heeft verheugd gereageerd. Het stel gaat wonen in Nottingham Cottage, een huis bij Kensington Palace.

Het voorgenomen huwelijk van Harry (33), de jongste zoon van Charles en Diana, met de Amerikaanse actrice werd maandag bekendgemaakt door Kensington Palace en door Charles, de prins van Wales. Het stel geeft maandagavond een televisie-interview en 's middags is er een fotomoment op Kensington Palace.

Meghan Markle (36) werd in 2011 bekend door haar rol in de populaire advocatenserie Suits. Ze is de dochter van een Afro-Amerikaanse moeder en een vader met Iers-Nederlands bloed. Markle had tussen 2004 en 2013 een relatie met acteur en producer Trevor Engelson, met wie ze van 2011 tot 2013 was getrouwd. Ook Harry had meerdere relaties. Ze leerden elkaar kennen door gezamenlijke vrienden en de relatie werd officieel in 2016.

Met het huwelijk wordt Markle de tweede Amerikaanse die met een Britse prins in het huwelijksbootje stapt. In 1937 gaf Edward de Britse troon op om te kunnen te trouwen met zijn grote liefde Wallis Simpson.

Prins Charles en de Britse koningin en haar man Philip hebben blij gereageerd, evenals de ouders van de aanstaande bruid. Ook Harry's oudere broer William en zijn vrouw Kate zijn verheugd. "Het was geweldig om Meghan te leren kennen en om te zien hoe gelukkig zij en Harry samen zijn.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,568

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen