FNV sluit hardere acties Swissport niet uit

FNV sluit hardere acties Swissport niet uit
25-11-2017 08:43 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - Medewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport hebben vrijdag opnieuw actiegevoerd. Ze hielden in de ochtend enkele uren een stiptheidsactie aan de incheckbalie, liet vakbond FNV weten. Dit leidde tot enige opstopping, maar passagiers misten hierdoor geen vluchten.

FNV-bestuurder Egon Groen sluit hardere acties in de toekomst niet uit als Swissport niet tegemoet komt aan de eisen van de werknemers. Het bedrijf kampt al langer met onderbezetting, zegt de vakbond. Begin oktober zou het bedrijf de werknemers echter hebben laten weten dat het werk voortaan met nog minder mensen gedaan moet worden. Er werken zo'n duizend mensen bij het bedrijf.

Groen ontving donderdag een briefje van de directie waarin stond dat ze in gesprek wil met de vakbond. "Maar daarop heb ik eerst nadere informatie opgevraagd. Praten heeft pas zin als we zicht krijgen op of onze eisen worden ingewilligd.''

Onrealistisch

Swissport bestempelt op zijn beurt de eis van FNV dat in de winterperiode met dezelfde bezetting wordt gewerkt als 's zomers als onrealistisch. "Gezien de significante seizoensinvloeden waaraan onze bedrijfsvoering onderhevig is, kunnen we hiermee niet akkoord gaan.'' Het bedrijf zegt graag met FNV in gesprek te willen, maar verwijt de vakbond acties te verkiezen boven overleg.

Swissport bemant de incheckbalies voor onder meer TUI, Corendon, Singapore Airlines, Cathay Pacific en Turkish Airlines. Tijdens het inchecken van vluchten hield zo'n driekwart van de twintig medewerkers zich tijdens de actie stipt aan de veiligheidsregels. Dat betekent onder meer dat ze geen koffers zwaarder dan 25 kilogram tillen zonder hulp.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier